Nieuws

Deel je informatie met de fractie

In campagne tijd vragen mensen regelmatig wat ze kunnen doen om de afdeling te helpen. Dat kan op verschillend manieren. Mee de straat op om gesprekken te voeren, flyeren, posters plakken of mee als publiek naar debatten. Of wanneer je heel serieus bent, mee draaien met de fractie, bestuur of het campagneteam.

Er is echter ook een andere manier om te helpen. Laat ons weten wat je ziet in de stad, hoort tijdens bijeenkomsten of wat je opvalt in Almere.

Lees verder

Jeugdzorg blijft raad zorgen geven

Eerder hebben we hier bericht over de bizarre actie van het College in oktober 2016, waarbij organisaties in de jeugdzorg opgedragen werden de toegang tot de jeugd-ggz en residentiële zorg te beperken. Omdat het geld op was volgens de wethouder, zou de gemeente alleen nog maar directe hulp bij crisis, bij een door de kinderrechter opgelegde maatregel of bij een ernstig probleem betalen. In alle andere gevallen moesten kinderen maar langer wachten op behandeling. Een indicatie van de omvang van het probleem kon de wethouder echter niet geven. GroenLinks was hier verbijsterd en boos over en ondertekende met vele andere partijen een motie om dit een halt toe te roepen. Het college gaf aan met voorstellen te zullen komen om de kosten in de hand te houden.

Lees verder

Pagina's