Nieuws

De Voetnoot: Een culturele broedplaats

In het gebouw van de Voetnoot zal volgens de nieuwe collegeplannen nieuwbouw voor Hogeschool Windesheim gerealiseerd worden. GroenLinks Almere maakt zich zorgen over het communicatieproces met de huurders van de Voetnoot, en over de gevolgen van deze beslissing op de culturele identiteit van het centrum en de stad.

Lees verder

Bomenkap Westerdreef

Recent werd bekend dat de gemeente de bomen langs de Westerdreef gaat kappen en vervangen. Dat sloeg bij bewoners in als een bom! De weelderige laanstructuur is immers sinds jaren een visitekaartje voor Almere Haven.

 

Lees verder

2019-2020: Een terugblik op het politieke jaar

Voor de fractie is het nu reces. De afgelopen maanden waren bijzonder omdat we door het coronavirus eerst een tijdje niet, toen digitaal en vervolgens deels digitaal en fysiek (op het stadhuis) hebben vergaderd. En omdat er zoveel onderwerpen in de wacht stonden, hebben we een aantal weken ook dubbel vergaderd: zowel een raadsvergadering op dinsdag als op donderdag. We zijn dus toe aan vakantie!

Lees verder

RES: Met Flevoland naar een groenere toekomst

GroenLinks staat positief ten opzichte van de RES (Regionale Energie Strategie), en ziet het als een goede stap voorwaarts in een lang proces van verduurzaming. Een proces waar wat GroenLinks betreft sneller voortgang in zou moeten worden gebracht.

Lees verder

Blijf je uitspreken tegen racisme!

Meer dan drieduizend mensen protesteerden afgelopen zondag uit solidariteit in Almere. Al die mensen, zwart, wit en daar tussenin, zoals presentator Mo Hersi aangaf, waren erg mooi om te zien. De directe aanleiding voor de demonstratie was de dood van George Floyd door politiegeweld. Door deze gebeurtenis is er wereldwijd aandacht voor institutioneel racisme en ongelijkheid.

Lees verder

Bomen, bomen, bomen!

Almere is een stad met veel bomen. En bomen roepen emoties op. Waar de één vindt dat een boom moet blijven, vindt een ander dat die boom weg moet, omdat die overlast geeft. Recent kwam daar de discussie over de aanpak van de essentaksterfte bij.

 

Lees verder

Pagina's