Nieuws

Reactie op de ingezonden brief van C.M.J. Petter over insectenbeheer

C.M.J. Petter heeft de gemeente Almere aanbevelingen opgestuurd voor het insectenbeheer. Ik wil graag melden dat dit door de fractie van GroenLinks met enthousiasme is ontvangen. Recentelijk heeft onze partij een avond georganiseerd over bomen specifiek en groenbeheer in het algemeen. Tijdens deze thema-avond zijn enkele van de aanbevelingen ook ter sprake gekomen. Wij zijn ons zeker bewust van de toegevoegde waarde van een duurzaam beleid voor de biodiversiteit. Wij zien de brief van Petter dan ook als een aanscherping en aanvulling van onze eigen standpunten. GroenLinks zal dit waar mogelijk ook altijd in het achterhoofd houden als beheer van de stad en de natuur ter sprake komt in de gemeente politiek.

Lees verder

Verklaring van GroenLinks over ex-wethouder Herrema

Coalitie gaat door

De gemeenteraad van Almere heeft op 14 juni een gesprek gevoerd naar aanleiding van een publicatie in Almere Deze Week. Wethouder Tjeerd Herrema is tijdens deze bespreking opgestapt. De fractie van de PvdA heeft op 14 juni aangegeven het coalitieakkoord nog te steunen en vooralsnog niet uit de coalitie te stappen, maar het definitieve besluit af te laten hangen van gesprekken met coalitiepartners en de PvdA-achterban. Deze gesprekken hebben inmiddels plaatsgevonden. Uit deze gesprekken is gebleken dat de PvdA met voldoende vertrouwen het coalitieakkoord kan en wil uitvoeren. De PvdA blijft zodoende deel uitmaken van de coalitie en gaat op zoek naar een nieuwe wethouder. 

Lees verder

Het Ombudsteam RoodGroen Almere trapt af!

Na 8 juni 2018 is het Ombudsteam RoodGroen maandelijks in de vier stadsdelen van Almere te vinden dankzij vier open spreekuren. Dat heugelijke feit voor Almeerders vieren de samenwerkende lokale PvdA en GroenLinks op vrijdag 8 juni vanaf 16.00 uur met een actie op het Stadhuisplein en de Grote markt.

Lees verder

GroenLinks draagt Jan Hoek voor als wethouder

Wat een week voor GroenLinks. Voor het eerst in 16 jaren nemen we weer plaats in de coalitie. Naast het coalitieakkoord Liefde voor Almere werd eerder deze week al bekend dat GroenLinks Almere Jan Hoek als wethouder voordraagt.

Lees verder

Coalitie Almere is er uit: installatie wethouders op 31 mei, gesprek over akkoord op 7 juni

ALMERE – De afgelopen weken hebben VVD, PvdA, D66, GroenLinks en ChristenUnie onder leiding van formateur Ard van der Steur, onderhandeld over een coalitieakkoord voor de periode 2018-2022. Afgelopen weekend zijn de partijen tot een (concept) akkoord gekomen. De planning is om tijdens de Politieke Marktvergadering van 31 mei a.s. de nieuwe wethouders aan de gemeenteraad voor te stellen en te installeren en het nieuwe akkoord op 7 juni in de plenaire zaal met de gemeenteraad te bespreken. 
 
Lees verder

Pagina's