Nieuws

Cultuur in Almere

Onlangs stond het koersdocument voor het Cultuurplan Almere 2019-2024 op de agenda van de raad. In dit document geeft het college haar visie op hoe zij denkt cultuur in Almere meer op de kaart te zetten. Want het is duidelijk dat dit hard nodig is: Almere bungelt vrijwel onderaan in de lijstjes over Flevoland en Nederland. Terwijl we bijna de vijfde stad van Nederland zijn! In het koersdocument wordt een mooie voorzet gedaan hoe cultuur in Almere meer aandacht kan krijgen (driedeling Basis/cultuur dichtbij, Keten/cultuur in beweging en Top/cultuur aan de top). Volgens GroenLinks kan het nog wel een tandje meer en mag de lat hoger. Vanuit onze eigen visie op cultuur hebben we vele aandachtspunten meegegeven.

Lees verder

Vuurwerkvermindering

Al heel wat jaren is GroenLinks Almere bezig om vuurwerk de wereld uit te helpen. Dat gaat moeizaam. Vuurwerk is in onze ogen vervuilend en verstorend voor dier en mens. Vervuilend omdat er veel stoffen in het milieu komen die daar niet thuishoren. Verstorend omdat mensen last hebben van harde, plotselinge knallen, huisdieren er angstig van worden en wilde dieren onnodig opgejaagd worden. Bovendien zorgt het jaarlijks voor ernstig letsel.  Voor vuurwerk geldt wat ons betreft: vrijheid stopt waar de vrijheid van anderen in het geding is.

Lees verder

Algemene beschouwingen: Achteraf

Naar aanleiding van de algemene beschouwingen en de door het college gepresenteerde begroting 2019 zal GroenLinks Almere bij de eerstvolgende politieke markt op 1 november een aantal moties indienen.

Lees verder

Algemene beschouwingen

Op 18 oktober om 18:00 zal GroenLinks Almere in de raadszaal samen met de andere politieke partijen haar visie geven op de gemeentelijke begroting voor het komende jaar.

Lees verder

GroenLinks bij Almere Poort Schoon

Op 7 oktober waren leden van GroenLinks Almere uitgenodigd om mee te helpen bij een actie van Almere Poort Schoon, een initiatief van buurtbewoners georganiseerd door Hennie Tibben dat zich inzet om het stadsdeel zoveel mogelijk vrij te houden van zwerfafval. Fractieleden en gewone leden hielpen haar afgelopen zondag bij het opruimen van afval in het Europakwartier en het Cascadepark.

Lees verder

Pagina's