Waarom is GroenLinks jouw partij:

GroenLinks is mijn partij omdat het een partij is waarin een oprechte wens leeft om de wereld voor iedereen beter en gezonder te maken. Daarom strijdt GroenLinks voor een eerlijkere verdeling van bezit en kansen. Dat houdt in; een gezonde, groene planeet, met vrede en gelijkheid. Dat klinkt heel abstract, maar bij GroenLinks worden deze idealen concreet gemaakt. En daarom ben ik van de partij.

Hoe ziet jouw Ideale stad er uit:

Mijn ideale stad is groen en leefbaar, maar met een bruisend hart. Met ruimte en kansen voor iedereen. Een gastvrije stad, met mogelijkheden om nieuwe dingen te leren, te genieten van kunst en cultuur en om te werken aan een betere toekomst. Een stad die welvarend is, en dit bereid is om te delen. Almere is veel van deze dingen, maar het kan altijd beter.

Wat kan en moet er nog beter in Almere?

Almere is groen en wijds opgezet. Daarom kiezen mensen vaak voor de auto in plaats van de fiets of het openbaar vervoer. Door te werken aan een gezellig centrum, met meer woningen voor jongeren en studenten, en meer werkgelegenheid, hoeven mensen minder ver te reizen en s'ochtends minder vaak in de file te staan. Voor ouderen en mensen met een zorgvraag moet er goede zorg in de wijken zijn, hiervoor moeten meer voorzieningen worden aangelegd. 

Hoe bereik je jouw idealen het beste?

Mijn idealen bereid ik door samen te werken met inwoners uit de stad, en andere partijen in de raad. Dat klinkt misschien vanzelfsprekend, maar er moeten veel bruggen gebouwd worden om gezamenlijk tot concrete stappen te komen. Er moet budget vrijgemaakt worden vanuit de gemeente en sommige regels die we hebben moeten veranderen om de stad echt groener en socialer te maken. Denk hierbij aan het veranderen van de financiering van bouwgrond, om meer woonzorg-initiatieven mogelijk te maken.

Wat heb je aan het einde van je termijn (hopelijk) voor elkaar gekregen?

Aan het einde van deze termijn zijn er hopelijk veel meer jongeren en studentenwoningen gebouwd. Ook is meer tempo in de energietransitie en hebben meer Almeerders de mogelijkheid om zelf iets te doen aan hun energiekosten. Verder zou het fijn zijn als we echt meer goede banen in Almere zouden kunnen creëren. 

Wat is je grootste talent?

Mijn grootste talent is het herkennen van gezichten

Wat is je zwakke plek?

Mijn grote zwakke plek is het onthouden van namen. 

Je bent raadslid sinds 2018. Waar ben je trots op?

Ik ben raadslid sinds 2018. Het meest trots ben ik op de extra miljoenen voor de energietransitie die er gekomen zijn dankzij GroenLinks bij de laatste 2 begrotingen.