Het is namelijk zo dat in Almere al een NEE-NEE sticker bestaat, waarmee je aangeeft geen reclame te willen ontvangen. Dit betekent dat een brievenbus zonder sticker gelijk staat aan een JA/JA sticker. GroenLinks gaat dit nu omkeren, zodat een brievenbus zonder sticker gelijk staat aan een NEE/NEE-sticker. Hierdoor wordt het voor bedrijven makkelijker om te zien wie wel en wie niet geïnteresseerd is in hun reclame.

Door deze verandering kunnen we een hoop papier besparen, want zoals een onderzoek van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten laat zien, kan dat oplopen tot 1638,7 ton per jaar. Ook CO2-uitstoot kan met 1643,4 ton omlaag. Een groot voordeel voor ons milieu dus!

Andere steden in Nederland, zoals Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Haarlem en Tilburg hebben de Ja/Ja-sticker al ingevoerd en dat is goed bevallen. GroenLinks wilde dat Almere hier snel op volgt en riep de gemeenteraad op om de invoering van de Ja/Ja-sticker te bespreken in het tweede kwartaal van 2023. Deze motie werd afgelopen donderdag aangenomen. 

Meer weten? Lees de motie : https://almere.notubiz.nl/document/12328393/1