Waarom is GroenLinks jouw partij?

GroenLinks is mijn partij omdat het een partij is die de focus legt op concrete verandering. Een partij waar we niet alleen praten over hoe we onze omgeving socialer en groener willen maken, maar waar we het ook echt doen. 

Hoe ziet jouw ideale stad eruit?

Mijn ideale stad is levendig, sociaal en groen. Almere moet een stad zijn waar iedereen zich veilig en op zijn gemak voelt. Een stad waar iedereen dezelfde kansen krijgt en zich kan goed kan ontwikkelen voor een mooie toekomst. 

Wat kan en moet er beter in Almere?

Almeerders gaan gebukt aan een tekort aan betaalbare woningen. Het is dus een noodzaak om ervoor te zorgen dat alle inwoners een kans hebben op een veilig en zeker thuis in duurzame en groene wijken. Verder mist in delen van de stad de sociale cohesie. Het realiseren van kunst en cultuur is daarom belangrijk voor het levendig maken van Almere.

Hoe bereik jij jouw idealen het beste?

Ik geloof, hoe cliché het ook klinkt, in naar elkaar luisteren en samenwerken. Er kunnen mooie ideeën en initiatieven gerealiseerd worden als we met elkaar in gesprek gaan. Niet alleen met de partijen in de raad, maar ook met Almeerders zelf. Zij weten immers precies wat voor verandering er nodig is. 

Wat heb jij aan het einde van jouw termijn voor elkaar gekregen?

Ik hoop dat er over vier jaar meer betaalbare woningen in groene wijken worden gerealiseerd. Verder wil ik ervoor zorgen dat de kunst en cultuur een grotere focus heeft gekregen op de agenda van de Raad. 

Wat is je grootste sterkte?

Mijn grootste sterkte is mijn passie voor het helpen van mensen, en daarin altijd naar een concrete oplossing zoeken. 

Wat is je zwakke plek?

De keerzijde van mijn sterkte is dat ik soms vergeet aan mijzelf te denken, maar hier wordt aan gewerkt.