GroenLinks is onaangenaam verrast dat wethouder Peeters het peuterspeelzaalwerk in Almere afbouwt. Met als droevig resultaat tot nu toe; ellenlange wachtlijsten.
In een publicatie van Andere Tijden in Onderwijs en Opvang, een samenwerking van VOS/ABB, Brancheorganisatie Kinderopvang e.a. zegt Peeters dat hij het peuterspeelzaalwerk in Almere afbouwt. En dat buiten de raad om!
Hij heeft blijkbaar ’n sterfhuisconstructie voor ogen.

Daarbij gebruikt wethouder Peeters het argument dat alle inzet voor vroeg- en voorschoolse educatie (VVE) bij de juiste kinderen terecht moet komen.
Nu gebeurt dit blijkbaar niet?
Donderdagavond 14 juni zal GroenLinks bij de voorjaarsnota met wethouder Peeters in debat gaan over de wachtlijsten bij de peuterspeelzaalwerk.
Ruim 550 kinderen met wachttijden van vaak meer dan ’n jaar. Dit is niet in het belang van de ontwikkeling van kinderen en daarom onaanvaardbaar.
GroenLinks vraagt al geruime tijd, nu in een motie, om iets te doen aan die wachtlijsten.
Het college reageert steeds afwijzend met als argument dat ouders naar de (duurdere) kinderopvang moeten. Alsof dit voor alle ouders zo maar zou kunnen. Ook de keuzevrijheid van ouders laat het college volledig buiten beschouwing; de gemeentelijke regeling gaat uit van algemene toegankelijkheid van peuterspeelzalen.
Maar geen woord over die andere agenda van de wethouder; de sterfhuisconstructie voor het peuterspeelzaalwerk.
In het debat met wethouder Peeters zal GroenLinks dit aan de orde stellen en daarbij vooral de vraag stellen of hij dit buiten de raad om kan doen.