Speel- en beweegruimte

Op 11 april heeft de gemeenteraad ingestemd met het nieuwe beleid voor openbare speel- en beweegruimte in Almere. Hoewel GroenLinks hier reeds in 2018 een agendavoorstel over had ingediend, is dit de eerste keer dat er concreet beleid is opgesteld, en wij zijn dan ook erg blij met de visie die er nu is.

Er is onder meer gekeken naar aantrekkelijke plekken om samen te spelen en deze ook toegankelijk te maken voor iedereen met een beperking. Inwoners van de stad zijn benaderd voor gesprekken over de inhoud van een speeltuin, maar ook hoe zij vanuit hun buurt betrokken kunnen zijn bij spelen en bewegen in de vorm van uitgifte van materialen voor bijvoorbeeld het bouwen van een hut, etc. Er is ook voor de jongeren gekeken hoe er meer sport- en ontmoetingsplekken voor hen gecreƫerd kunnen worden zonder dat het overlast geeft voor naaste bewoners. Bij fiets- en wandelpaden komen speelplekken zodat het uitnodigt om de combinatie te maken met fietsen/wandelen/spelen. Op deze manier gaan mensen vaker en langer naar buiten.
Er is afgesproken dat tijdens groot onderhoud, in welke wijk dan ook, er voortaan gekeken zal worden naar schoolpleinen om deze dan groen in te richten. Het groot onderhoud biedt deze mogelijkheid. Op dit moment wordt er een schoolplein groen ingericht tijdens het groot onderhoud in de Regenboogbuurt. GroenLinks is hier erg blij mee. Het begin is er, en hopelijk zullen vele andere schoolpleinen in Almere volgen.
Over ongeveer 2 jaar zal er een evaluatie zijn met de gemeenteraad. GroenLinks Almere is hier erg benieuwd naar.