Behalve cadeau's, zamelden we in de maand januari ook geld in voor deze actie. Van het opgehaalde bedrag konden we het aantal cadeautjes aanvullen en schoolspullen, verzorgingsproducten en extraatjes kopen voor in de tasjes. De kinderen tussen de 0 en 4 hebben kregen op die manier een voorleesboekje, krijtbord met krijtjes, waterflesje, kleurpotloden, kleurboekje. Voor de kinderen tussen de 5 tot en met 12 jaar hadden we een tekenblok, kleurpotloden, schriften, pen, gum, potlood, etui en een waterflesje.  De 13 tot en met 17 jarigen ontvingen een grijs tasje met douchegel, shampoo, etui, potlood, gum, geodriehoek, markeerstiften, balpennen, 10 schriftjes en een waterflesje. 

Naast de tasjes deelden we natuurlijk ook alle knuffels, puzzels en legosetjes uit die eerder waren ingezameld. Op deze manier kreeg elk kind een prachtig ingepakt cadeautje. 

De tasjes werden gesponsord door tassen.nl  en door promotieartikelen.nl. De flessen hand sanitizer waren gedoneerd door AJA Almere, de zelftests door Het Baken Trinitas Gymnasium, de donatie van de eerste cadeaus door stichting Abadi en het Baarnsch Lyceum. Heel erg bedankt hiervoor! 

Met deze nieuwjaarsactie voelden we hoe een klein gebaar al een groot verschil kan maken. Maar we zijn nog niet klaar! Tijdens ons bezoek aan het AZC werd duidelijk dat er een tekort is aan fietsen, vooral voor de kinderen. Wij zijn daarom hard bezig met het inzamelen van (tweedehands) fietsen. Hierover later meer. 

GroenLinks zal zich hard blijven maken voor het welzijn en een verbeterde situatie voor vluchtelingen.