Over haar keuze om het fractievoorzitterschap over te willen dragen zegt Van der Heijden: “Al voor de start van deze raadsperiode heb ik het bestuur en de fractie vertelt dat dit mijn laatste periode voor de raad zou zijn. Ik neem al lang deel aan de raad en het is goed om nu stokje over te dragen. Ik vond het een eer en bijzonder leuk om deze – bij de laatste verkiezingen verdubbelde – fractie te leiden. Het feit dat we na vele jaren oppositie weer aan de coalitie deelnemen zie ik als een mooi wapenfeit. Ik draag met een gerust hart het stokje nu over aan Jaap!“   

Jaap Steenkamer, 31 jaar oud, is sinds 2017 actief voor de partij en in 2018 verkozen tot raadslid. Hij werkt als adviseur voor Nederlandse gemeenten en is geboren in Almere.

“GroenLinks staat in Almere voor een grote opdracht,” zegt Steenkamer. “De economische en sociale stilstand, veroorzaakt door het coronavirus, heeft een grote streep gehaald door veel zekerheden die we dachten te hebben. Juist nu is het belangrijk om als GroenLinks werk te maken van duurzame banen, herscholingsmogelijkheden voor hen die het werk verloren hebben en het versterken van het groen in de stad. Als fractievoorzitter, zal ik mij hier, samen met onze de andere raadsleden van de GroenLinks fractie, hard voor maken.”