Na 8 juni 2018 is het Ombudsteam RoodGroen maandelijks in de vier stadsdelen van Almere te vinden dankzij vier open spreekuren. Dat heugelijke feit voor Almeerders vieren de samenwerkende lokale PvdA en GroenLinks op vrijdag 8 juni vanaf 16.00 uur met een actie op het Stadhuisplein en de Grote markt.

GroenLinks en de PvdA hebben twaalf vrijwilligers bereid gevonden om maandelijks vier spreekuren in alle delen van Almere te houden. Op die spreekuren kunnen alle Almeerders terecht met hun vragen en problemen. Het Ombudsteam RoodGroen kan die Almeerders helpen om de weg te vinden in het woud van regelingen, voorzieningen in instanties. De spreekuren zijn bedoeld voor iedereen uit Almere met een vraag of een probleem waar hij of zijn zelf geen antwoord of oplossing voor kan vinden.

Het Ombudsteam RoodGroen was al telefonisch (06-21949237) en per email Klik hier om een e-mail te sturen naar het ombudsteam RoodGroen bereikbaar. Via die kanalen heeft het Ombudsteam RoodGroen al verschillende Almeerders wegwijs gemaakt, laat Sianne Smits weten: "Zo wilde een woongroep uit Almere weten of er iets geregeld was over de selectie van nieuwe huurders." Die vraag kwam per email binnen en is doorgespeeld naar de jurist uit het team vrijwilligers. "Die heeft een advies gegeven aan de woongroep. De voorzitter van de woongroep heeft laten weten heel blij te zijn met dat advies. Het is de woongroep nu duidelijk dat de groep zelf mag kiezen wie van de tien kandidaten het beste in de woongroep past. De afgelopen tijd zijn ook vragen van individuele Almeerders bij het Ombudsteam voorzien van informatie en een deskundig advies." Andere vragen hadden onder meer te maken met uitkeringen en arbeidsrelaties.

De vrijwilligers van het Ombudsteam RoodGroen hebben allemaal hun eigen specialisatie. Vragen worden vertrouwelijk behandeld. Het Ombudsteam geeft informatie of advies en neemt de verantwoordelijkheid niet over van de vragensteller.

De hulp van het Ombudsteam RoodGroen is gratis.

Kijk voor de actuele openingstijden hier: op Facebook zie u waar en wanneer u het ombudsteam RoodGroen kunt spreken