GroenLinks voerde een interpellatiedebat met het college over de omgang tussen college en gemeenteraad. Dit naar aanleiding van het niet uitvoeren van moties die door de raad bij de najaarsnota waren aangenomen. De moties die.......

De moties die door het college worden afgehouden waren door de raad aanvaard na een debat met wethouder Visser. In de afwijzing die via een raadsbrief aan de gemeenteraad werd meegedeeld, kwamen exact dezelfde argumenten naar voren, vanuit het college, als tijdens het debat tussen raad en wethouder Visser. Geen nieuwe feiten dus.

GroenLinks is van mening dat het college alleen dán terug kan komen op een motie die na een debat door de raad is aangenomen, als er relevante nieuwe feiten zijn. Meestal zal het dan gaan om financiële aspecten.
Indien dit soort zwaarwegende feiten zich voordoen dan dient het college de ingediende motie opnieuw te agenderen zodat de raad haar oordeel eventueel kan heroverwegen.

In de ogen van GroenLinks neemt de bestuurskracht van een college toe als je op deze manier met de serieuze wensen van de gemeenteraad omgaat.
Helaas worden we hierbij niet gesteund door de PvdA, VVD, CDA, ChristenUnie en VSP.
Jammer, het zou in onze ogen namelijk leiden tot een meer volwassen relatie tussen de raad en het college. Tevens zou dit meer recht doen aan het dualisme.

Nieuwsbericht Omroep Flevoland

Ruud Pet, fractievoorzitter