De Ahmaddiyya-moslimgemeenschap heeft al enige tijd plannen om in Almere een moskee te bouwen. Nadat de gemeenschap van plannen in Filmwijk is afgestapt, is ze nu met de gemeente in gesprek over de bouw van een moskee in Poort. Reden voor de PVV om vragen te stellen aan het college over deze bouw. De vragen beginnen onschuldig, gevraagd wordt waarom er afgestapt wordt van de oorspronkelijke plannen en of bewoners hiervan op de hoogte zijn gesteld. Terechte vragen, maar vervolgens wordt duidelijk wat hun echte probleem is: of het college bereid is de gevolgen op zich te nemen van een islamitische vloedgolf in Almere en of het college niet vindt dat Almere een Nederlandse stad is en het Nederlandse karakter behouden dient te worden?

 De PVV laat hiermee wederom zijn ware gezicht zien: een partij met een nationalistisch gedachtegoed die er niet voor terugdeinst ongenuanceerde uitspraken te doen met als doel één bepaalde groep in een kwaad daglicht te zetten. Waar baseert de PVV de bijvoorbeeld de gedachte op dat de Ahmaddiya-gemeenschap er op uit is om Almere op agressieve wijze te islamiseren? Ze suggereren dit namelijk wel door premier Erdogan te citeren: “De moskeeën zijn onze koepels, de minaretten onze zwaarden, de koepels onze helmen en de gelovigen onze soldaten.”  

GroenLinks vindt dit een verwerpelijke manier van redeneren.  Het over één kam scheren van een gehele godsdienst kan nooit recht doen aan individuen en/of stromingen, van wie de ideeën net zoveel van elkaar kunnen verschillen als tussen twee godsdiensten. Wie legaal in Nederland woont, werkt, naar school gaat, meedoet binnen de grenzen van de wet,  is vrij om te leven naar zijn of haar eigen ideeën.  Dát is voor ons Nederlands, divers en kleurrijk in allerlei opzichten.

Dit alles geldt dus ook voor de Ahmadiyya-gemeenschap totdat ze het tegendeel heeft laten zien. Tot op heden wijst niets daarop en dat dit gaat gebeuren is hoogst onwaarschijnlijk. Met het citaat van Erdogan heeft ze waarschijnlijk weinig op. Ondanks dat deze gemeenschap o.a. in Pakistan behoorlijk dwars gezeten wordt, is hun motto: “Liefde voor iedereen, haat voor niemand”.  Een mooi motto, kan de PVV nog wat van leren.