Geslaagde thema-avond over basisinkomen

Op 18 september organiseerde GroenLinks Almere in Reigers Inn een thema-avond over het basisinkomen. Het was een geslaagde avond waarbij iedereen die geïnteresseerd was in het onderwerp welkom was, en waarbij na een presentatie over wat een basisinkomen nu precies is er een goede discussie ontstond tussen de aanwezige leden en geïnteresseerden. Wij danken Alexander de Roo, oud Europarlementariër en bestuurslid van de Vereniging Basisinkomen, voor zijn medewerking.

Het idee duikt weer op: het basisinkomen. De hoeveelheid betaald werk slinkt en de kloof tussen arm en rijk wordt groter. Dus moeten we de hoeveelheid werk en geld eerlijker verdelen. Er is behoefte aan mensen die de sociale taken in onze maatschappij oppakken, zoals zorg en veiligheid. Tegelijk is er steeds minder geld beschikbaar voor die taken en ook zijn er nog steeds veel werklozen. Is een basisloon de oplossing? En wat kan de gemeente doen?

Op 18 september kwam Alexander de Roo meer vertellen over basisinkomen. Na Alexander's inleiding was er gelegenheid om vragen te stellen en de discussie aan te gaan. Ed Kruithof, bestuurslid van GroenLinks, was deze avond de gespreksleider.