Na de aankondiging van vorige week om de krachten te bundelen, hebben de lijsttrekkers van D66, GroenLinks en Leefbaar Almere vandaag een vervolggesprek gevoerd. De uitkomst daarvan is dat zij zich graag laten uitnodigen door de eventuele informateur voor de volgende onderhandelingsronde.

Lijsttrekker Cocky Kuipers van D66: “We hadden elkaar al eerder gevonden in de oppositie. Nu is dat ook het geval op de inhoudelijke hoofdlijnen. Vandaag hebben we die verder uitgewerkt en is de samenwerking bestendigd.
We hebben een groot aantal overeenkomsten die samenkomen in de vernieuwingsagenda.”

Ruud Pet, lijsttrekker GroenLinks: “De onderwerpen in de Vernieuwingsagenda zijn Onderwijs, Duurzaamheid (innovatie), Sociale veiligheid, en Economie/ Werkgelegenheid.
Stuk voor stuk onderwerpen die van groot belang zijn voor de verdere ontwikkeling van Almere.”

Frits Huis van Leefbaar Almere: “Met deze verbinding zijn we samen sterk. Negen zetels op een totaal van negendertig is een aantal om rekening mee te houden. We zijn benieuwd wie er met ons willen meedoen.”

De drie partijen wachten de uitnodiging van de eventuele informateur af en hopen op een daadkrachtige voortgang van het proces.