Jessica Kips

Raadslid

“Ik ben al mijn hele volwassen leven lang GroenLinkser en vanaf 2010 actief in de fractie van Almere. Waar ik voor sta is: een goede informatievoorziening en duidelijke participatie van bewoners. Het nog een beetje duurzamer maken van plannen en dat iedereen mee mag en kan doen in onze gemeente. De afgelopen periode heb ik dat bijvoorbeeld gedaan bij veel bestemmingsplannen en bij plannen rond vluchtelingen, armoede en de bijstand. Het gaat om mensen niet om cijfers”

Jessica is sinds 2009 actief voor GroenLinks, en zit sinds 2014 in de gemeenteraad. “Ik heb praktisch altijd op GroenLinks gestemd. Je kunt mij zeker ‘links’ noemen, vooral het milieu heeft mijn passie.

Voor veel Almeerders is Jessica, inwoonster van Haven een zeer bekend gezicht want zij heeft lange tijd als docent biologie gewerkt op scholengemeenschap De Meergronden.

“Ik ben en blijf in de eerste plaats een juf”.  De gemeenteraad zie ik toch voornamelijk als iets wat je doet uit een soort overtuiging als lid van de maatschappij. Natuurlijk zet ik me daar flink voor in, maar als mensen me vragen wat ik doe, dan zeg ik: ik ben juf.”

Jessica komt van oorsprong uit Delft en heeft ook enige tijd in Denemarken en Ierland gewoond. Uiteindelijk kwam zij in Almere terecht en woont zij samen met haar partner in Almere Haven.

Hoog op de agenda van Jessica staan dan ook de wens om Almere klimaatneutraal te maken in het jaar 2022 en de biologische landbouw.

“Maar ook andere zaken, zoals het faciliteren van burgerparticipatie. Je kan wel roepen dat de burgers moeten participeren, maar je moet daar als overheid dan wel de gelegenheid toe creëren. Daar wil ik me zeker op richten.