JessicaKips

Jessica Kips

Raadslid

Bijna alle partijen hebben naar mijn mening een oprechte zorg voor het milieu, maar in mijn ogen heeft GroenLinks daar als enige een echt maatschappelijke visie op.”

Jessica is sinds 2009 actief voor GroenLinks, en zit sinds 2014 in de gemeenteraad. “Ik heb praktisch altijd op GroenLinks gestemd. Je kunt mij zeker ‘links’ noemen, maar vooral het milieu heeft mijn passie.

Voor veel Almeerders is Jessica, inwoonster van Haven een zeer bekend gezicht want zij is sinds 1998 docent op scholengemeenschap De Meergronden.

“Ik ben en blijf in de eerste plaats een juf”.  De gemeenteraad zie ik toch voornamelijk als iets wat je doet uit een soort overtuiging als lid van de maatschappij. Natuurlijk zet ik me daar flink voor in, maar als mensen me vragen wat ik doe, dan zeg ik: ik ben juf.”

Jessica komt van oorsprong uit Delft en heeft ook enige tijd in Denemarken en Ierland gewoond. Uiteindelijk kwam zij in Almere terecht en woont zij samen met haar partner in Almere Haven en werkt ze regelmatig als vrijwilliger bij Landschapsbeheer Flevoland.

Hoog op de agenda van Jessica staan dan ook de wens om Almere klimaatneutraal te maken in het jaar 2022 en de biologische landbouw.

“Maar ook andere zaken, zoals het faciliteren van burgerparticipatie. Je kan wel roepen dat de burgers moeten participeren, maar je moet daar als overheid dan wel de gelegenheid toe creëren. Daar wil ik me zeker op richten.